Bemutatkozás

Üdvözöljük a budapesti Bolgár Kulturális Intézet honlapján!

Ha megszerette Bulgáriát és kultúráját, vagy csak kíváncsi és böngészi az oldalt, akkor jó helyen jár! Honlapunk elmúlt és leendő eseményekről tájékoztatja, arról, hogy milyen hangulatot igyekszünk teremteni barátainknak és látogatóinknak; arról az ambíciónkról, hogy az ősidőktől korunkig ívelő bolgár kultúra portálja legyünk.

Másrészt a budapesti Bolgár Kulturális Intézet portája naponta reggel tíztől este hatig nyitva áll. Látogatóink különféle információt kaphatnak, és megismerkedhetnek bolgár képzőművészek alkotásaival, bolgár színházi és zeneművészek fellépéseivel, tudósokkal, színészekkel, kimagasló értelmiségiekkel és a közélet szereplőivel. Az Intézet gazdag programjában bárki hozzájuthat annak a sok évszázados bolgár kultúrának a teljesítményeihez, amely az idő viszontagságai ellenére mindig az egyik legerősebb közvetítő eszköz maradt. A budapesti Bolgár Kulturális Intézet ily módon igyekszik hozzájárulni a Bolgár Köztársaság pozitív képének kifejezéséhez az egyesült Európa kontextusában.

Az 1936. október 1-jén megalapított Bolgár Kulturális Intézet immár csaknem 80 éve fáradhatatlanul, el nem múló sikerrel és egyre intenzívebben igyekszik fenntartani és egyre gazdagítani a bolgár-magyar kulturális kapcsolatokat.

Térjenek be az Andrássy út 14-be!